Sporten tijdens je zwangerschap

Sporten tijdens de
Zwangerschap

Sporten tijdens de zwangerschap kan een positieve invloed hebben op je algehele fitheid en gezondheid. Als gespecialiseerde prenatale personal trainer zijn wij er om je te helpen fit en sterk te blijven tijdens deze bijzondere periode.Sporten tijdens je zwangerschap is op meerdere manieren te volgen bij FemiSports.

1 op 1 personal training

Tijdens het Personal Training traject ontvang je een optimale begeleiding met persoonlijke aandacht. De work-out wordt volledig afgestemd op jouw behoeften, waardoor je een geheel unieke trainingservaring zal beleven.

Wanneer je naast de personal training zelf wilt gaan trainen, bieden we je graag een op maat gemaakt trainingsschema aan. Dit schema is speciaal afgestemd op jouw behoeften en doelen, zodat je optimaal kunt trainen tijdens je zwangerschap. Bovendien zullen we je voorzien van een gepersonaliseerd voedingsadvies en een berekening van de benodigde calorieën tijdens deze bijzondere periode. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat je tijdens je zwangerschap gezond en veilig blijft sporten, terwijl je ook de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt voor jou en je baby.

Zwangerschapscursus

Drie keer per jaar start er een Zwangerschapscursus. Vind jij het leuk om in een klein groepje van 8 zwangere dames te sporten? Bekijk dan snel de zwangerschapscursus pagina wanneer de eerstvolgende cursus start.

We beginnen elke training met theoretische informatie over de gehele zwangerschap, bevalling en herstelperiode. Tijdens de training richten we ons op het versterken van alle grote spiergroepen, wat je lichaam optimaal voorbereidt op de bevalling en de periode daarna.

Naast het delen van een gedeelde ervaring, zorgt het sporten in een groepje ook voor een gezellige sfeer.

We zijn er om je te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze unieke periode, zodat je op een veilige en gezonde manier kunt blijven sporten en genieten van alle voordelen die het biedt voor jou en je baby.

Een verantwoorde manier van bewegen tijdens je zwangerschap.

Wil jij de juiste begeleiding wanneer je gaat sporten tijdens de zwangerschap?

Wat vrouwen zeggen over FemiSports

FemiSports
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Yvonne SchefferYvonne Scheffer
13:14 12 Feb 24
Goede en persoonlijke begeleiding. Fijn dat de groepen ook klein zijn (max 8).
Esmeé DolEsmeé Dol
12:56 12 Feb 24
Erg mooie nieuwe sportschool op een top locatie. Eigenaresse en trainers zijn erg vriendelijk en kundig. Echt een aanrader!
Anne VriezeAnne Vrieze
12:23 12 Feb 24
Ik ben al een tijdje bezig met personal training bij Femisports. Het bevalt mij goed, Wendy is echt gericht op jou als vrouw en houdt daar met sporten en afvallen rekening mee. Aanrader!
Jessica BaarsJessica Baars
14:00 07 Dec 23
Guda HaverhoekGuda Haverhoek
14:05 08 Nov 23
Bij Femisports vond ik eindelijk waar ik naar opzoek was. Een sportschool waar persoonlijke begeleiding centraal staat voor vrouwen en door vrouwen.Wendy is een krachtige vrouw die door haar motivatie mij elke keer weer enthousiast kreeg om door te gaan.Femisports werkt met een persoonlijk voedinsadvies, waardoor ik echt bewuster over mijn voeding moest nadenken.Eindelijk een sportschool waar aan meer wordt gedacht dan alleen maar fitter worden.Ga zo door Wendy!
Patrick van EttenPatrick van Etten
16:04 26 Oct 23
Mijn naam is Iris en ik sport al een tijd bij Wendy. Wendy heeft altijd een afwisselend programma en let er altijd goed op dat je oefening goed doet zodat je niet een blessure oploopt door verkeerde bewegingen. Indien je wel een blessure hebt of een lichamelijke klacht denkt ze mee en past ze het programma aan. Het is gezellig maar ze weet me ook te motiveren. Doordat ik 2 x in de week bij Wendy sport, kom ik beter door mijn overgang heen.
Saskia SchaarSaskia Schaar
14:54 25 Oct 23
Femisports is een fijne, rustige sportschool met persoonlijke aandacht, haalbare doelen en hele goede en fijne adviezen die je vol kunt houden. Wendy is enthousiast en blijft je motiveren. Ook als het even niet lukt is zij een goede motivator!
Sophie de JongSophie de Jong
13:57 25 Oct 23
Ik kan het iedereen aanraden om personal training te volgen bij FemiSports. Wendy denkt met je mee, helpt waar nodig en heeft goede adviezen. Het is altijd heel gezellig, maar vooral effectief!
Familie WieringaFamilie Wieringa
12:29 25 Oct 23
Wendy is met recht een personal trainer. Ze begrijpt je struggel, denkt mee, heeft geen oordeel als iets niet lukt en helpt je weer verder. De op maat trainingen zijn opbouwend en ze zoekt je grenzen van kunnen en uithoudingsvermogen op. En dat is prettig, pittig en vooral lekker voor het lijf. De uitdaging, doorgaan, nog even bijzetten. Dat lukt dan ook nog! En dat stimuleert!Qua voeding en bijhouden is voor mij een ding. Okk daarin kijkt Wendy mee en denkt mee in oplossingen! Ik ben blij dat ik Wendy als peronal trainer heb. Naast inhoudelijk érg kundig is zij ook een heel leuk mens!
js_loader

Wat houdt trainen tijdens de zwangerschap in?

Tijdens zwangerschapsfitness richten we ons op het behouden en opbouwen van algehele kracht en uithoudingsvermogen. We leren je hoe je op de juiste manier je bekkenbodemspieren en ademhaling kunt gebruiken en welke signalen belangrijk zijn om aandacht aan te besteden. Een uitgebreide intake stelt mij in staat de trainingen goed op jou af te stemmen.

Veel zwangere vrouwen weten dat sporten gezond is tijdens de zwangerschap, maar het daadwerkelijk oppakken van sportactiviteiten kan moeilijk zijn vanwege het gebrek aan routine en ondersteuning. Daarom raden we je aan om met de juiste begeleiding aan de slag te gaan.

Waarom sporten tijdens de zwangerschap?

Een betere algehele fitheid is cruciaal voor een soepele bevalling. Hoe sterker je bent, hoe makkelijker de bevalling vaak verloopt. Daarnaast kunnen regelmatige sportactiviteiten tijdens de zwangerschap zorgen voor minder zwangerschapskwaaltjes en een betere voorbereiding op de bevalling. Bovendien heeft het een positief effect op het herstel na de bevalling, aangezien een getraind lichaam vaak sneller herstelt dan een ongetraind lichaam.

Onderzoek heeft aangetoond dat 150 minuten ‘intensief’ (let op: geen high-impact intensieve oefeningen) bewegen per week, verdeeld over 3 dagen, vele voordelen kan bieden voor zowel jou als je baby. Baby’s van moeders die hebben getraind tijdens hun zwangerschap hebben vaak een betere fysieke gezondheid, ervaren minder complicaties en kunnen meer voedingsstoffen en zuurstof krijgen omdat de placenta beter werkt. Bovendien kunnen ze afvalstoffen beter afvoeren en zijn ze beter bestand tegen de stress van de bevalling.

Voordelen trainen tijdens de zwangerschap

Wanneer je zwanger bent, ondergaat je lichaam veel veranderingen, zoals het verplaatsen van organen, het oprekken van buikspieren en het versoepelen van de bekkenbodem. Vrouwen die trainen tijdens de zwangerschap genieten van de volgende voordelen:

  • Verlichting van ongemakken, zoals bekken-, rug- en nekpijn, en andere lichamelijke klachten.
  • Bevordering van een snellere en vaak minder gecompliceerde bevalling, zonder vroeggeboorte te veroorzaken.
  • Beperking van gewichtstoename, naast het vermijden van extra kilo’s door ongezonde voeding.
  • Verbeterde werking van de placenta, waardoor je baby meer vers bloed en voedingsstoffen ontvangt.
  • Preventie van blijvende lichamelijke klachten, zoals urineverlies of diastase (afwijking van de buikspieren).
  • Vermindering van het risico op postnatale depressie en stress.
  • Verhoging van het uithoudingsvermogen.
  • Verbeterde slaapkwaliteit en een diepere nachtrust na het trainen.
error: Content is beveiligd!!