Groepslessen

Groepslessen

FemiSports biedt diverse Small group lessen aan

De Small group lessen biedt vrouwen de mogelijkheid om samen te sporten onder begeleiding van een gecertificeerde trainer. Werk aan jouw persoonlijke doelen in groepsverband met maximaal 8 deelnemers.

Groepslesrooster vanaf september 2024

Groepslesrooster Femisports

Small Group Circuit

Wil jij graag afvallen, sterker, fitter en energieker worden? Merk je dat het lastig is om gemotiveerd te blijven en om een gezonde levensstijl vol te houden? Dan biedt Small Group Circuit dé perfecte oplossing!

Tijdens de Small Group Circuit werken we in circuitvorm in de fitnessruimte, waarbij je samen met de groep verschillende oefeningen uitvoert en zo het hele lichaam traint. We houden de trainingen afwisselend en uitdagend door gebruik te maken van diverse materialen.

Kies voor Small Group Circuit en ontdek hoe je het meeste uit jezelf kunt halen op weg naar een gezondere en actievere levensstijl!

Lees meer over Small group training via deze link

Pump

Pump is een krachtopbouwende work-out waarbij in één les het gehele lichaam wordt getraind.

Deze les is een must voor mensen die een strakker lichaam willen en kracht en conditie willen opbouwen. Daarnaast is het een geweldige calorieverbrander.

De instructrice helpt je met het uitkiezen van de juiste gewichten en zorgt ervoor dat je een correcte houding houdt. Alle spiergroepen worden uitgedaagd door het gebruik van barbells, gewicht schijven en steps.
De opzwepende muziek zorgt ervoor dat de work-out voorbij is voor je het weet.

Doe mee met de pump en verrijk je wekelijkse work-out!

BBB

BBB richt zich op de drie belangrijkste zones van je lichaam: Buik, Billen en Benen!

Door een mix van cardio- en krachtoefeningen creëer je een hoge verbranding van calorieën en bevordert tegelijkertijd een strakker lichaam! Daarom is BBB de ideale small group training voor mensen die willen afvallen en aan hun algehele conditie willen werken.

Tijdens een BBB-les werk je op een plezierige manier aan kracht, balans, vitaliteit en conditie. Door het gebruik van diverse trainingsmaterialen blijft de workout gevarieerd. Denk aan gewichtjes en dynabands die worden ingezet tijdens de les. De toegevoegde weerstand bij oefeningen daagt je extra uit, waardoor je spieren sterker worden en je vetpercentage omlaag zal gaan.

Als een oefening te uitdagend of te eenvoudig voor je is, staat een gekwalificeerde instructeur klaar om je te helpen met alternatieven. De flexibiliteit om de intensiteit van de training aan te passen maakt BBB toegankelijk voor iedereen.

Dance workout

Zumba is een populaire fitnessvorm die elementen van aerobics combineert met Latijns-Amerikaanse dansstijlen zoals salsa, merengue, en cumbia. De dans workouts zijn ontworpen om een leuke, dynamische en energieke sfeer te creëren, waarbij deelnemers op muziek bewegen en calorieën verbranden zonder het gevoel te hebben dat ze intensief aan het sporten zijn. De lessen richten zich op cardio- en intervaltraining, wat helpt bij het verbeteren van uithoudingsvermogen en coördinatie.

Pilates

Pilates richt zich op het versterken van het ‘powerhouse’, waarbij de rug-, buik- en bekkenbodemspieren samenwerken om een stevig spierkorset te vormen. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het verbeteren van balans, coördinatie, houding en het versterken van spiergroepen. Pilates biedt een complete workout voor alle spiergroepen. Dit resulteert in een krachtig lichaam.
We maken voornamelijk gebruik van je eigen lichaamsgewicht, maar er wordt soms ook gebruik gemaakt van lichte gewichten, elastieken, ballen, en andere hulpmiddelen.
Bij FemiSports is de small group pilates voor iedereen toegankelijk, waarbij we je persoonlijk begeleiden om op jouw niveau te werken. Deze les is tevens geschikt voor moeders die recentelijk zijn bevallen

Yoga

Yin Yoga

Bij Yin Yoga worden posities langer vastgehouden. Door langere tijd in een houding te blijven, anders dan bijvoorbeeld bij Hatha Yoga, worden diepere spieren gestimuleerd en ontspannen
Het rustige karakter van een Yin Yogales spreekt de meeste deelnemers aan, omdat het de mogelijkheid biedt om niet intensief te bewegen, maar juist aandacht te schenken aan je lichaam.
In tegenstelling tot veel andere sporten, waarbij spieren worden aangespannen en ontspannen, draait Yin yoga om het loslaten van zoveel mogelijk spierspanning. De focus ligt op het bindweefsel en de gewrichten in de gebieden waar de rek wordt gevoeld.
Het is een rustgevende les die je de hectiek van het dagelijks leven even doet vergeten, en je uitnodigt tot diepere ontspanning.

Hatha Yoga

Hatha Yoga zit qua activiteit tussen Yin Yoga en Power Yoga in. Het biedt een evenwichtige mix die perfect is voor wie actief wil bewegen en tegelijkertijd innerlijke rust zoekt.

Tijdens een Hatha Yogales worden houdingen zorgvuldig opgebouwd en afgerond. Je bent volledig gefocust op je lichaam en ademhaling terwijl je in een houding staat. Na elke houding neem je vaak een moment om te voelen welk effect het op je lichaam heeft gehad.

In een Hatha les worden vaak ademhalingsoefeningen gedaan. Door bewust met je ademhaling bezig te zijn, creëer je innerlijke rust en kalmte, waardoor spanningen en stress gemakkelijker losgelaten kunnen worden. Het opruimen van je gedachten zorgt ervoor dat je bij regelmatige beoefening van Hatha meer innerlijke rust ervaart in je dagelijkse leven en ook beter slaapt.

Er worden diverse yoga stijlen aangeboden bij FemiSports.
Kijk op het groepslesrooster welke Yoga stijlen er gegeven worden en wanneer

Power hour

Power Hour is een training waarbij jij je volledige lichaam traint door middel van krachtoefeningen. Deze training zorgt voor een snellere kracht ontwikkeling, terwijl je ook werkt aan het verbeteren van je mentale focus en veerkracht. Met de begeleiding van een ervaren trainer werk je aan het versterken van je spieren, mobiliteit en stabiliteit, terwijl je tegelijkertijd leert hoe je oefeningen correct uitvoert. Of je nu een beginner bent of een gevorderde sporter, Power Hour biedt een uitdagende en effectieve workout die geschikt is voor alle niveaus. Met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers is er voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht en begeleiding, waardoor je je fitnessdoelen op een ondersteunende en motiverende manier kunt bereiken.

Hiit

Zou je HIIT (High Intensity Interval Training) in Wormerveer willen uitproberen? HIIT is een effectieve methode om snel fit te worden of je huidige fitheid te behouden, ongeacht je leeftijd of fysieke conditie.

HIIT is een intensieve cardio workout waarbij je intensieve inspanningen afwisselt met minder intensieve oefeningen of korte rustperiodes in een kort tijdsbestek. Elke training met HIIT is uniek en afwisselend.
Een van de voordelen van HIIT is dat het bekend staat om het effectief verbranden van vet door de intensieve workouts.

65+ circuit training

De 65+ circuittraining is speciaal ontworpen voor oudere dames, gericht op het verbeteren van fitheid, het soepel houden van spieren en gewrichten, en vooral het genieten van een gezellige les.

Ongeacht je niveau besteden we aandacht aan spierversterking en conditieverbetering, met een speciale focus op balans en coördinatie. Persoonlijke begeleiding staat centraal, waardoor je vooruitgang boekt.
Doe mee aan onze 65+ circuittraining en werk op lange termijn aan een gezond en gelukkig leven!

Mom’s Small Group Training

Mom’s small group training biedt vrouwen tijdens en na hun zwangerschap de mogelijkheid om in kleine groepjes van maximaal 8 vrouwen te sporten.

Deze trainingen worden geleid door een gecertificeerde personal trainer die aandacht besteedt aan (het herstel van) de bekkenbodem, core oefeningen, houding en ademhaling. Tijdens de small group training worden ook alle grote spiergroepen getraind zodat je algeheel fit en sterk wordt.

Lees meer over Mom’s Small group training via deze link

Zwangerschapscursus

Vier keer per jaar start er een 8-weekse zwangerschapscursus.
Ben jij, bij de start van de cursus, minimaal 10 weken zwanger? Dan is het mogelijk om mee te doen.
Tijdens de trainingen ligt de focus op het behouden van kracht en conditie en stoomt je klaar voor de bevalling en je herstel erna.
Elke training is een workout in de fitnessruimte met fitnessmaterialen, onder begeleiding van een gecertificeerde personal trainer. Zij zal ervoor zorgen dat jij veilig en effectief je lichaam belast

Wil jij weten wanneer de volgende zwangerschapscursus start? Lees de zwangerschapscursus pagina of neem contact met ons op.

Core restore cursus

Ben je onlangs bevallen en wil je weer beginnen met sporten? Het is belangrijk om de training rustig op te bouwen, met speciale aandacht voor het herstel van de buikspieren, de bekkenbodem en houding. De Core restore cursus is de perfecte eerste stap naar je herstel.

Je kunt meedoen vanaf 6 weken na de bevalling. De cursus omvat 4 trainingen met maximaal 8 deelnemers en 1 voucher voor Mom’s small group training na afloop.
Baby’s zijn van harte welkom!

Wil jij weten wanneer de volgende cursus start? Lees de Sporten na je bevalling pagina of neem contact met ons op.

error: Content is beveiligd!!