Zwangerschapscursus

Op zwangerschapscursus
bij FemiSports

Ben jij zwanger en wil je begeleiding bij sporten? Dan is de zwangerschapscursus iets voor jou! Vanaf 12 weken zwangerschap is het mogelijk om deel te nemen aan de cursus. De groepen zijn klein, met maximaal 8 zwangere vrouwen, zodat er voldoende persoonlijke aandacht is.

Data start zwangerschapscursus:
1 mei 2024
4 september 2024
8 januari 2025
2 april 2025

Voordelen van sporten tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam veel veranderingen, zoals het verplaatsen van organen, het oprekken van buikspieren en het versoepelen van de bekkenbodem. Vrouwen die sporten tijdens de zwangerschap genieten van de volgende voordelen:

 • Verlichting van ongemakken, zoals bekken-, rug- en nekpijn, en andere lichamelijke klachten.
 • Bevordering van een snellere en vaak minder gecompliceerde bevalling, zonder vroeggeboorte te veroorzaken.
 • Beperking van gewichtstoename, naast het vermijden van extra kilo’s door ongezonde voeding.
 • Verbeterde werking van de placenta, waardoor je baby meer vers bloed en voedingsstoffen ontvangt.
 • Preventie van blijvende lichamelijke klachten, zoals urineverlies of diastase (afwijking van de buikspieren).
 • Vermindering van het risico op postnatale depressie en stress.
 • Verhoging van het uithoudingsvermogen.
 • Verbeterde slaapkwaliteit en een diepere nachtrust na het sporten.

Kies voor verantwoord bewegen tijdens je zwangerschap

Wat vrouwen zeggen over FemiSports

FemiSports
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Yvonne SchefferYvonne Scheffer
13:14 12 Feb 24
Goede en persoonlijke begeleiding. Fijn dat de groepen ook klein zijn (max 8).
Esmeé DolEsmeé Dol
12:56 12 Feb 24
Erg mooie nieuwe sportschool op een top locatie. Eigenaresse en trainers zijn erg vriendelijk en kundig. Echt een aanrader!
Anne VriezeAnne Vrieze
12:23 12 Feb 24
Ik ben al een tijdje bezig met personal training bij Femisports. Het bevalt mij goed, Wendy is echt gericht op jou als vrouw en houdt daar met sporten en afvallen rekening mee. Aanrader!
Jessica BaarsJessica Baars
14:00 07 Dec 23
Guda HaverhoekGuda Haverhoek
14:05 08 Nov 23
Bij Femisports vond ik eindelijk waar ik naar opzoek was. Een sportschool waar persoonlijke begeleiding centraal staat voor vrouwen en door vrouwen.Wendy is een krachtige vrouw die door haar motivatie mij elke keer weer enthousiast kreeg om door te gaan.Femisports werkt met een persoonlijk voedinsadvies, waardoor ik echt bewuster over mijn voeding moest nadenken.Eindelijk een sportschool waar aan meer wordt gedacht dan alleen maar fitter worden.Ga zo door Wendy!
Patrick van EttenPatrick van Etten
16:04 26 Oct 23
Mijn naam is Iris en ik sport al een tijd bij Wendy. Wendy heeft altijd een afwisselend programma en let er altijd goed op dat je oefening goed doet zodat je niet een blessure oploopt door verkeerde bewegingen. Indien je wel een blessure hebt of een lichamelijke klacht denkt ze mee en past ze het programma aan. Het is gezellig maar ze weet me ook te motiveren. Doordat ik 2 x in de week bij Wendy sport, kom ik beter door mijn overgang heen.
Saskia SchaarSaskia Schaar
14:54 25 Oct 23
Femisports is een fijne, rustige sportschool met persoonlijke aandacht, haalbare doelen en hele goede en fijne adviezen die je vol kunt houden. Wendy is enthousiast en blijft je motiveren. Ook als het even niet lukt is zij een goede motivator!
Sophie de JongSophie de Jong
13:57 25 Oct 23
Ik kan het iedereen aanraden om personal training te volgen bij FemiSports. Wendy denkt met je mee, helpt waar nodig en heeft goede adviezen. Het is altijd heel gezellig, maar vooral effectief!
Familie WieringaFamilie Wieringa
12:29 25 Oct 23
Wendy is met recht een personal trainer. Ze begrijpt je struggel, denkt mee, heeft geen oordeel als iets niet lukt en helpt je weer verder. De op maat trainingen zijn opbouwend en ze zoekt je grenzen van kunnen en uithoudingsvermogen op. En dat is prettig, pittig en vooral lekker voor het lijf. De uitdaging, doorgaan, nog even bijzetten. Dat lukt dan ook nog! En dat stimuleert!Qua voeding en bijhouden is voor mij een ding. Okk daarin kijkt Wendy mee en denkt mee in oplossingen! Ik ben blij dat ik Wendy als peronal trainer heb. Naast inhoudelijk érg kundig is zij ook een heel leuk mens!
js_loader

Wat kun je verwachten?

De zwangerschapscursus biedt een uitgebreid programma. Tijdens de trainingen ligt de focus op het opbouwen van kracht en conditie, word je gecorrigeerd en gelet op je houding. Onze gecertificeerde personal trainers leren je op een verantwoorde manier te bewegen en klachten te voorkomen. We besteden speciale aandacht aan het activeren en ontspannen van je bekkenbodemspieren, het letten op je ademhaling en we zullen alle belangrijke rode vlag signalen uitleggen.

Omdat er tijdens de zwangerschap veel veranderingen plaatsvinden in je lichaam, beginnen we elke training met een stukje theorie over je zwangerschap, bevalling en herstel. We zullen alle belangrijke spiergroepen van je lichaam trainen, waardoor je lichaam sterker en fitter wordt, klaar voor de bevalling en het postpartum proces. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van je rugspieren, die je nodig hebt om je kindje te dragen en te voeden.

Naast de vele voordelen van sporten tijdens je zwangerschap, is het ook nog eens gezellig om samen met andere zwangere dames te sporten. Jullie hebben allemaal iets gemeen en kunnen elkaar steunen en inspireren gedurende deze bijzondere periode. Aarzel niet langer en schrijf je nu in voor de zwangerschapscursus! Samen werken we aan een gezonde zwangerschap en een fit lichaam voor de bevalling en erna. We kijken uit naar je deelname!

Bij relatieve contra-indicaties is het raadzaam om eerst te overleggen met je verloskundige voordat je begint met sporten.

Deze kunnen zijn:

 • Placenta previa.
 • Hoge of te lage bloeddruk.
 • Bloedarmoede.
 • Bloedvatontsteking.
 • Schildklierafwijking.
 • Suikerziekte.
 • Hartritmestoornissen.
 • Verleden met vroegtijdige geboorte.
 • Groeiachterstand baby.
 • Extreme gewichtstoename, extreem overgewicht of extreem ondergewicht.

Zwangerschapscursus

Ben jij zwanger en wil je graag mee doen met de zwangerschapscursus van FemiSports? Dat kan! Neem contact met jou op en we kunnen de verdere informatie bespreken.

error: Content is beveiligd!!