Sporten na bevalling

Na zwangerschap weer sporten

Sporten na je bevalling is een goede, gezonde en actieve manier om lichamelijk te herstellen van de krachttoer die je lichaam heeft geleverd. Want na de bevalling ondergaat je lichaam minstens net zoveel veranderingen als tijdens de zwangerschap en de bevalling zelf. Het herstelproces vergt de nodige tijd. Dat is een feit. Je kunt het herstelproces wel zo makkelijk mogelijk maken door te sporten na je bevalling. Heb je na je bevalling behoefte aan begeleiding om veilig en effectief terug te keren naar je normale sportactiviteiten? Kom dan na je bevalling sporten bij FemiSports. Dat kan bij ons met ‘1 op 1 personal training’ of met ‘4-weekse Core restore cursus’. Je leest er hieronder meer over.

Waarom na je zwangerschap weer sporten?

Na de bevalling ondergaat je lichaam zeker zoveel veranderingen als tijdens de zwangerschap en de bevalling zelf. Het herstelproces vergt enige tijd. Na een vaginale bevalling kun je meestal na 6 weken beginnen met sporten en bewegen. Na een keizersnede bevalling is dat meestal na 8 weken. Het is essentieel om het moment van starten met sporten na je bevalling, eerst te bespreken met je verloskundige.

Hoewel je na 6 tot 8 weken na de bevalling weer vrijwel alles mag doen, betekent dit niet dat je direct terug kunt naar je pre-zwangerschap trainingen of activiteiten. Tijdens de bevalling kan je bekkenbodem tot wel 250% oprekken en heb je wellicht last van littekenweefsel na een scheurtje of knip. Ook bij een keizersnede heeft je bekkenbodem behoefte aan hersteltraining. Die bieden we je bij FemiSports.

Voordelen van na de bevalling sporten

  • Sneller herstel en een sterker lichaam
  • Sporten kan rugpijn, bekkenpijn en andere klachten na de bevalling verminderen
  • Gewichtsverlies: regelmatig sporten helpt bij het verliezen van de (zwangerschaps)kilo’s
  • Minder kans op postnatale depressie en/of stress
  • Met de juiste begeleiding kun je ongewenst urineverlies, verzakking en andere bekkenbodemproblemen verhelpen

Mis je motivatie of
sta je stil?

Wat vrouwen zeggen over FemiSports

FemiSports
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Yvonne SchefferYvonne Scheffer
13:14 12 Feb 24
Goede en persoonlijke begeleiding. Fijn dat de groepen ook klein zijn (max 8).
Esmeé DolEsmeé Dol
12:56 12 Feb 24
Erg mooie nieuwe sportschool op een top locatie. Eigenaresse en trainers zijn erg vriendelijk en kundig. Echt een aanrader!
Anne VriezeAnne Vrieze
12:23 12 Feb 24
Ik ben al een tijdje bezig met personal training bij Femisports. Het bevalt mij goed, Wendy is echt gericht op jou als vrouw en houdt daar met sporten en afvallen rekening mee. Aanrader!
Jessica BaarsJessica Baars
14:00 07 Dec 23
Guda HaverhoekGuda Haverhoek
14:05 08 Nov 23
Bij Femisports vond ik eindelijk waar ik naar opzoek was. Een sportschool waar persoonlijke begeleiding centraal staat voor vrouwen en door vrouwen.Wendy is een krachtige vrouw die door haar motivatie mij elke keer weer enthousiast kreeg om door te gaan.Femisports werkt met een persoonlijk voedinsadvies, waardoor ik echt bewuster over mijn voeding moest nadenken.Eindelijk een sportschool waar aan meer wordt gedacht dan alleen maar fitter worden.Ga zo door Wendy!
Patrick van EttenPatrick van Etten
16:04 26 Oct 23
Mijn naam is Iris en ik sport al een tijd bij Wendy. Wendy heeft altijd een afwisselend programma en let er altijd goed op dat je oefening goed doet zodat je niet een blessure oploopt door verkeerde bewegingen. Indien je wel een blessure hebt of een lichamelijke klacht denkt ze mee en past ze het programma aan. Het is gezellig maar ze weet me ook te motiveren. Doordat ik 2 x in de week bij Wendy sport, kom ik beter door mijn overgang heen.
Saskia SchaarSaskia Schaar
14:54 25 Oct 23
Femisports is een fijne, rustige sportschool met persoonlijke aandacht, haalbare doelen en hele goede en fijne adviezen die je vol kunt houden. Wendy is enthousiast en blijft je motiveren. Ook als het even niet lukt is zij een goede motivator!
Sophie de JongSophie de Jong
13:57 25 Oct 23
Ik kan het iedereen aanraden om personal training te volgen bij FemiSports. Wendy denkt met je mee, helpt waar nodig en heeft goede adviezen. Het is altijd heel gezellig, maar vooral effectief!
Familie WieringaFamilie Wieringa
12:29 25 Oct 23
Wendy is met recht een personal trainer. Ze begrijpt je struggel, denkt mee, heeft geen oordeel als iets niet lukt en helpt je weer verder. De op maat trainingen zijn opbouwend en ze zoekt je grenzen van kunnen en uithoudingsvermogen op. En dat is prettig, pittig en vooral lekker voor het lijf. De uitdaging, doorgaan, nog even bijzetten. Dat lukt dan ook nog! En dat stimuleert!Qua voeding en bijhouden is voor mij een ding. Okk daarin kijkt Wendy mee en denkt mee in oplossingen! Ik ben blij dat ik Wendy als peronal trainer heb. Naast inhoudelijk érg kundig is zij ook een heel leuk mens!
js_loader

1 op 1 personal training

Tijdens sporten na de bevalling, of postnataal fitness, bij FemiSports krijg je persoonlijke begeleiding met 1 op 1 personal training. De training wordt volledig op jou afgestemd. Wil je naast de personal training ook zelf gaan trainen? Dan krijg je van ons een op maat gemaakt trainingsschema dat is afgestemd op jouw behoeften en doelen. Zo kun je altijd optimaal sporten tijdens je zwangerschap. Ook geven we je daarbij een gepersonaliseerd voedingsadvies en een berekening van de benodigde calorieën tijdens deze bijzondere periode.

Small group training postpartum

Vind je het leuk om aan je herstel te werken, terwijl je in groepsverband sport na je bevalling? Met 4-weekse core restore cursus kunnen we vrouwen de mogelijkheid geven om na 6-8 weken na de bevalling samen in kleine groepjes van maximaal 8 deelneemsters te sporten. De trainingen worden geleid door een gecertificeerde personal trainer die speciale aandacht besteedt aan het herstel van de bekkenbodem, core-oefeningen, houding en ademhaling. Ook worden alle belangrijke spiergroepen getraind, zodat je algehele fitheid en kracht opbouwt.

Contact met FemiSports

Wil je meer ween over sporten na de bevalling bij FemiSports? Neem dan gerust contact met ons op via 06 12 40 00 25 of stuur een e-mail naar info@wendyschaar.nl.

error: Content is beveiligd!!