Sporten eerste trimester

Sporten tijdens
eerste weken zwangerschap

Als je net ontdekt hebt dat je zwanger bent, breekt er een leuke nieuwe periode voor je aan. Door in dat eerste trimester te sporten, bereid je jezelf goed voor op de bevalling. Hoe sterker je bent, hoe makkelijker de bevalling vaak verloopt. Regelmatig sporten kan ook zorgen voor minder zwangerschapskwaaltjes. Bovendien heeft sporten tijdens de zwangerschap uiteindelijk ook een positief effect op je herstel na de bevalling.

Waarom sporten als je net zwanger bent?

Ben je net zwanger en vraag je je af of je tijdens de eerste weken van je zwangerschap mag sporten? Dan hebben we goed nieuws voor je. Zwangerschap en sporten – of fitness – gaan goed samen, ook in het eerste trimester van je zwangerschap. Sterker nog: als je net zwanger bent, kan sporten of fitness bij FemiSports in het eerste trimester juist een goede invloed hebben op je zwangerschap, omdat je dan fit en gezond blijft onder begeleiding van onze gespecialiseerde prenatale personal trainer. Zwanger sporten in het eerste trimester kan bij FemiSports op twee manieren: met 1 op 1 personal training of tijdens onze zwangerschapscursus.

Wat doen bij zwanger sporten in het eerste trimester?

Tijdens de eerste weken van je zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats in je lichaam. Als je tijdens die eerste weken van je zwangerschap bij ons komt sporten, houden we daar uiteraard uitgebreid rekening mee. We informeren we je uitvoerig over de combinatie van sporten en zwangerschap zijn, de bevalling en je herstel daarna. Als je in het eerste trimester van je zwangerschap zit, bestaat sporten bij FemiSports uit het trainen van alle belangrijke spiergroepen om je lichaam sterker en fitter te maken. We bereiden je voor op de bevalling en het herstelproces. Denk onder andere aan het versterken van je rugspieren die je nodig hebt om je kindje te dragen en te voeden.

Mis je motivatie of
sta je stil?

Wat vrouwen zeggen over FemiSports

FemiSports
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Yvonne SchefferYvonne Scheffer
13:14 12 Feb 24
Goede en persoonlijke begeleiding. Fijn dat de groepen ook klein zijn (max 8).
Esmeé DolEsmeé Dol
12:56 12 Feb 24
Erg mooie nieuwe sportschool op een top locatie. Eigenaresse en trainers zijn erg vriendelijk en kundig. Echt een aanrader!
Anne VriezeAnne Vrieze
12:23 12 Feb 24
Ik ben al een tijdje bezig met personal training bij Femisports. Het bevalt mij goed, Wendy is echt gericht op jou als vrouw en houdt daar met sporten en afvallen rekening mee. Aanrader!
Jessica BaarsJessica Baars
14:00 07 Dec 23
Guda HaverhoekGuda Haverhoek
14:05 08 Nov 23
Bij Femisports vond ik eindelijk waar ik naar opzoek was. Een sportschool waar persoonlijke begeleiding centraal staat voor vrouwen en door vrouwen.Wendy is een krachtige vrouw die door haar motivatie mij elke keer weer enthousiast kreeg om door te gaan.Femisports werkt met een persoonlijk voedinsadvies, waardoor ik echt bewuster over mijn voeding moest nadenken.Eindelijk een sportschool waar aan meer wordt gedacht dan alleen maar fitter worden.Ga zo door Wendy!
Patrick van EttenPatrick van Etten
16:04 26 Oct 23
Mijn naam is Iris en ik sport al een tijd bij Wendy. Wendy heeft altijd een afwisselend programma en let er altijd goed op dat je oefening goed doet zodat je niet een blessure oploopt door verkeerde bewegingen. Indien je wel een blessure hebt of een lichamelijke klacht denkt ze mee en past ze het programma aan. Het is gezellig maar ze weet me ook te motiveren. Doordat ik 2 x in de week bij Wendy sport, kom ik beter door mijn overgang heen.
Saskia SchaarSaskia Schaar
14:54 25 Oct 23
Femisports is een fijne, rustige sportschool met persoonlijke aandacht, haalbare doelen en hele goede en fijne adviezen die je vol kunt houden. Wendy is enthousiast en blijft je motiveren. Ook als het even niet lukt is zij een goede motivator!
Sophie de JongSophie de Jong
13:57 25 Oct 23
Ik kan het iedereen aanraden om personal training te volgen bij FemiSports. Wendy denkt met je mee, helpt waar nodig en heeft goede adviezen. Het is altijd heel gezellig, maar vooral effectief!
Familie WieringaFamilie Wieringa
12:29 25 Oct 23
Wendy is met recht een personal trainer. Ze begrijpt je struggel, denkt mee, heeft geen oordeel als iets niet lukt en helpt je weer verder. De op maat trainingen zijn opbouwend en ze zoekt je grenzen van kunnen en uithoudingsvermogen op. En dat is prettig, pittig en vooral lekker voor het lijf. De uitdaging, doorgaan, nog even bijzetten. Dat lukt dan ook nog! En dat stimuleert!Qua voeding en bijhouden is voor mij een ding. Okk daarin kijkt Wendy mee en denkt mee in oplossingen! Ik ben blij dat ik Wendy als peronal trainer heb. Naast inhoudelijk érg kundig is zij ook een heel leuk mens!
js_loader

Geen dieet maar een persoonlijk
voedingsadvies

De meeste mensen doen Personal Training om gewicht kwijt te raken of om hun vet percentage te verlagen. Als Afval coach kan ik jouw optimaal begeleiden om slanker en fitter te worden. Tijdens een Personal Training traject krijg je van mij geen dieet maar een persoonlijk voedingsadvies. Een dieet is niet de juiste manier om af te vallen. Dit kan je nooit je hele leven vol houden en kan een jojo effect veroorzaken waardoor je na verloop van tijd weer gaat aankomen.

Een verantwoord voedingspatroon kunnen we niet direct toepassen. Jouw lichaam zal moeten wennen aan andere keuzes van voedingsmiddelen. De veranderingen kan jij volhouden door de afvaltips die ik jou geef.

Kracht en uithoudingsvermogen

Met sporten in de eerste weken van je zwangerschap richten we ons voornamelijk op het behouden en opbouwen van je algehele kracht en uithoudingsvermogen. Je leert hoe je op de juiste manier je bekkenbodemspieren en ademhaling kunt gebruiken en welke signalen belangrijk zijn en aandacht nodig hebben. Als je kiest voor sporten of fitness in een pril stadium van je zwangerschap doen we eerst een uitgebreide intake, zodat we de trainingen persoonlijk op je kunnen afstemmen.

Meer weten over zwanger zijn en sporten?

Wil je meer weten over sporten in het eerste trimester van de zwangerschap bij FemiSports? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je er graag alles over. Bel ons op 06 12 40 00 25 of stuur een e-mail naar info@wendyschaar.nl.

error: Content is beveiligd!!