Sporten tijdens zwangerschap

Waarom sporten
tijdens de zwangerschap?

Een goede algehele fitheid is cruciaal voor een soepele bevalling. Hoe sterker je bent, hoe makkelijker de bevalling vaak verloopt. Daarnaast kan regelmatig sporten tijdens de zwangerschap zorgen voor minder zwangerschapskwaaltjes en een betere voorbereiding op de bevalling. Bovendien heeft sporten een positief effect op je herstel na de bevalling. Het is een feit dat een getraind lichaam vaak sneller herstelt dan een ongetraind lichaam.

Sporten tijdens de zwangerschap bij FemiSports

Sporters met een kinderwens hoeven niet te vrezen dat ze sporten tijdens een zwangerschap direct moeten afzweren of op een laag pitje moeten zetten. Integendeel: sporten tijdens de zwangerschap kan een positieve invloed hebben op je algehele fitheid en gezondheid. Bij FemiSports hebben we een gespecialiseerde prenatale personal trainer die er is is om je te helpen fit en sterk te blijven tijdens deze bijzondere periode. Sporten tijdens je zwangerschap kun je op twee manieren doen bij FemiSports: met 1 op 1 personal training of tijdens een zwangerschapscursus. Over beide manieren van verantwoord en lekker sporten tijdens je zwangerschap lees je hieronder meer.

Sporten tijdens eerste trimester zwangerschap

Omdat er in het begin van je zwangerschap veel veranderingen plaatsvinden in je lichaam, beginnen we elke training met enige theorie over je zwangerschap, de bevalling en het herstel. Het sporten tijdens het eerste trimester van je zwangerschap bestaat dan ook uit alle belangrijke spiergroepen van je lichaam trainen om het sterker en fitter te maken: klaar voor de bevalling en het herstelproces. Denk bijvoorbeeld aan het versterken van je rugspieren, die je nodig hebt om je kindje te dragen en te voeden.

Mis je motivatie of
sta je stil?

Wat vrouwen zeggen over FemiSports

FemiSports
5.0
Gebaseerd op 9 recensies
powered by Google
Yvonne SchefferYvonne Scheffer
13:14 12 Feb 24
Goede en persoonlijke begeleiding. Fijn dat de groepen ook klein zijn (max 8).
Esmeé DolEsmeé Dol
12:56 12 Feb 24
Erg mooie nieuwe sportschool op een top locatie. Eigenaresse en trainers zijn erg vriendelijk en kundig. Echt een aanrader!
Anne VriezeAnne Vrieze
12:23 12 Feb 24
Ik ben al een tijdje bezig met personal training bij Femisports. Het bevalt mij goed, Wendy is echt gericht op jou als vrouw en houdt daar met sporten en afvallen rekening mee. Aanrader!
Jessica BaarsJessica Baars
14:00 07 Dec 23
Guda HaverhoekGuda Haverhoek
14:05 08 Nov 23
Bij Femisports vond ik eindelijk waar ik naar opzoek was. Een sportschool waar persoonlijke begeleiding centraal staat voor vrouwen en door vrouwen.Wendy is een krachtige vrouw die door haar motivatie mij elke keer weer enthousiast kreeg om door te gaan.Femisports werkt met een persoonlijk voedinsadvies, waardoor ik echt bewuster over mijn voeding moest nadenken.Eindelijk een sportschool waar aan meer wordt gedacht dan alleen maar fitter worden.Ga zo door Wendy!
Patrick van EttenPatrick van Etten
16:04 26 Oct 23
Mijn naam is Iris en ik sport al een tijd bij Wendy. Wendy heeft altijd een afwisselend programma en let er altijd goed op dat je oefening goed doet zodat je niet een blessure oploopt door verkeerde bewegingen. Indien je wel een blessure hebt of een lichamelijke klacht denkt ze mee en past ze het programma aan. Het is gezellig maar ze weet me ook te motiveren. Doordat ik 2 x in de week bij Wendy sport, kom ik beter door mijn overgang heen.
Saskia SchaarSaskia Schaar
14:54 25 Oct 23
Femisports is een fijne, rustige sportschool met persoonlijke aandacht, haalbare doelen en hele goede en fijne adviezen die je vol kunt houden. Wendy is enthousiast en blijft je motiveren. Ook als het even niet lukt is zij een goede motivator!
Sophie de JongSophie de Jong
13:57 25 Oct 23
Ik kan het iedereen aanraden om personal training te volgen bij FemiSports. Wendy denkt met je mee, helpt waar nodig en heeft goede adviezen. Het is altijd heel gezellig, maar vooral effectief!
Familie WieringaFamilie Wieringa
12:29 25 Oct 23
Wendy is met recht een personal trainer. Ze begrijpt je struggel, denkt mee, heeft geen oordeel als iets niet lukt en helpt je weer verder. De op maat trainingen zijn opbouwend en ze zoekt je grenzen van kunnen en uithoudingsvermogen op. En dat is prettig, pittig en vooral lekker voor het lijf. De uitdaging, doorgaan, nog even bijzetten. Dat lukt dan ook nog! En dat stimuleert!Qua voeding en bijhouden is voor mij een ding. Okk daarin kijkt Wendy mee en denkt mee in oplossingen! Ik ben blij dat ik Wendy als peronal trainer heb. Naast inhoudelijk érg kundig is zij ook een heel leuk mens!
js_loader

150 minuten bewegen per week

Onderzoek heeft aangetoond dat 150 minuten sporten of bewegen per week, verdeeld over 3 dagen, vele voordelen kan bieden voor jou en je baby. De baby’s van moeders die hebben gesport tijdens hun zwangerschap hebben vaak een betere fysieke gezondheid, ervaren minder complicaties en kunnen meer voedingsstoffen en zuurstof krijgen omdat de placenta beter werkt. Bovendien kunnen ze afvalstoffen beter afvoeren en zijn ze beter bestand tegen de stress van de bevalling.

Wat houdt sporten tijdens de zwangerschap in?

Met sporten tijdens de eerste weken van de zwangerschap richten we ons op het behouden en opbouwen van algehele kracht en uithoudingsvermogen. Je leert met sporten in het eerste trimester van je zwangerschap hoe je op de juiste manier je bekkenbodemspieren en ademhaling kunt gebruiken en welke signalen belangrijk zijn en die aandacht nodig hebben. Dus voor sporten tijdens het begin van je zwangerschap doen we eerst een uitgebreide intake, zodat we de trainingen op jou persoonlijk kunnen afstemmen.

Bij FemiSports sporten tijdens de zwangerschap

Als je al langer bij ons actief bent, kun je bij ons gewoon lekker blijven sporten als je weet dat je zwanger bent. We passen dan je trainingen aan omdat je lichaam veel veranderingen doormaakt. Zeker tijdens de eerste weken van de zwangerschap is dat nodig. Veel zwangere vrouwen weten dat sporten gezond is tijdens de zwangerschap, maar het daadwerkelijk oppakken van sportactiviteiten kan moeilijk zijn vanwege het gebrek aan routine en ondersteuning. Daarom raden we je aan om met de juiste begeleiding aan de slag te gaan. Dat kun je bij ons op twee manieren doen: met 1 op 1 personal training of door het volgen van onze zwangerschapscursus.

1 op 1 personal training

Met 1 op 1 personal training om te sporten tijdens je zwangerschap krijg je optimale begeleiding met persoonlijke aandacht. De work-outs worden volledig afgestemd op jouw behoeften, wat je een unieke trainingservaring zal geven. Wil je naast de personal training ook zelf gaan trainen? Dan krijg je van ons een op maat gemaakt trainingsschema dat is afgestemd op jouw behoeften en doelen. Zo kun je altijd optimaal sporten tijdens je zwangerschap. Ook geven we je daarbij een gepersonaliseerd voedingsadvies en een berekening van de benodigde calorieën tijdens deze bijzondere periode.

Zwangerschapscursus

Drie keer per jaar start er bij FemiSports een zwangerschapscursus. Vind je het leuk om in een klein gezelschap van 8 zwangere dames te sporten? Bekijk dan snel de zwangerschapscursus pagina wanneer de eerstvolgende cursus start.

Elke training start met theoretische informatie over de gehele zwangerschap, de bevalling en de herstelperiode. Tijdens de training richten we ons op het versterken van alle grote spiergroepen, zodat je lichaam optimaal wordt voorbereid op de bevalling en de periode daarna.

Naast het onderling delen van ervaringen, zorgt het sporten tijdens de zwangerschap in een groepje ook voor een gezellige sfeer. Je krijgt persoonlijke begeleiding en ondersteuning tijdens deze bijzondere periode, zodat je op een veilige en gezonde manier kunt blijven sporten en kunt genieten van alle voordelen die lekker bewegen biedt voor jou en je baby.

Contact opnemen met FemiSports

Ben je een ervaren sporter en wil je lekker blijven sporten aan het begin van je zwangerschap en ook als de eerste 12 weken van je zwangerschap achter de rug zijn? Of wil je juist starten met sporten om jezelf tijdens je zwangerschap voor te bereiden op de bevalling? Neem voor meer informatie over onze werkwijze en de mogelijkheden die er voor je zijn om te sporten tijdens je zwangerschap contact met ons op via 06 12 40 00 25 of stuur een e-mail naar info@wendyschaar.nl.

error: Content is beveiligd!!